Väggord - enkelt och snyggt

 

Väggord och väggdekor - etablerad detalj inom heminredning

 

Vad är väggord?

Väggord är bokstäver, text eller dekor utskuret i självhäftande vinyl. Med väggord behöver du inte använda målarfärg och schabloner för att skriva texter, namn, siffror eller ord på väggen i kök, hall, vardagsrum, badrum, sovrum, barnrum med mera.

Hur ser väggord ut som jag beställer från er?

Precis som på bilden i webbshopen. Väggord i två färger och två typsnitt har vi monterat ihop på ett ark, så du enkelt kan sätta upp hela väggordet som det ser ut på bilden.

Vad betyder design och copyright på väggord?

My first room designar väggord i layouter för att passa olika stilar - lantlig, modern, barnrum, kontinental, romantisk, gammeldags, strikt med mera. Layouterna och bilderna skyddas av svensk upphovsrättslag. Texterna hämtas från ordspråk och talesätt på olika språk. Men vi författar även vissa texter själva. Vi har ett stort bibiliotek av olika teckensnitt och producerar texter enligt typografiska regler.

På vad kan jag sätta väggord och väggdekor?

Väggar, möbler, lådor, dörrar, kakel, glas, golv, utomhus med mera. Väggord fäster allra bäst på släta underlag, så det är vad vi rekommenderar. Men det går att sätta väggord på strukturerade underlag som till exempel tapetväv, träpanel, råspont, betong, putsad murstock. Du behöver dock skrapa fast väggorden väldigt ordentligt och noggrant för bästa resultat. Låt nymålad vägg torka minst en månad före montering av väggord.

Vilka färger finns?

Matt vinylfärg ger väggord och väggdekor ett målat intryck.

Klicka på bilden för större färgkarta

Hur sätter jag upp väggord?

1.Lägg arket upp och ned. Värm gärna arket en stund med till exempel en hårfön. Vik bort det rutiga bakgrundspappret samtidigt som du trycker/gnuggar fast texten på tejpen/plasten. Börja gärna i ett hörn och jobba med arket diagonalt.

2. Mät ut så att väggtexten hamnar rakt. Markera eventuellt på underlaget med en blyertspenna som sedan suddas bort. Mot målade väggar och vinyltapet kan du fästa appliceringsfolien med väggorden löst och flytta efter behov. 

3. Trycka fast texten mot väggen och skrapa över plasten. Dra försiktigt bort plasten och tryck vid behov fast text mot väggen.

 

Se vår monteringsbeskrivning

Vi visar montering av väggord på YouTubeHur tar jag bort väggord och väggdekor?

När du inte längre vill ha väggordet uppe eller ska det byta till ett annat, så är det bara att dra bort vinyltexten bokstav för bokstav. Väggorden kan inte monteras igen efter att man tagit ner dem, eftersom texten lätt skadas.

Skadas väggen om väggord tas bort?

Väggord kan tas bort från målade väggar, vinyltapet och lackade ytor utan att skada väggen. Vi rekommenderar dock att man drar bort texten försiktigt och medvetet. Däremot så skadas papperstapet om väggorden tas bort.

Kan väggord sitta utomhus?

Ja, men det bör vara plusgrader vid montering av väggord för att klistret på vinylen ska kunna aktiveras.
 
 

Frågor och önskemål om Designa eget väggord?

Mejla Erika och få förslag med egen designade väggord 

 

erika@myfirstroom.se